logo van kindercoaching ginkgo

Hoe gaan we samen aan de slag?

Ben je tussen de 6 en 14 jaar en wil je dat ik jou help? Neem dan contact met mij op. Meestal doet je moeder of vader of je verzorger dat. We plannen dan eerst een intakegesprek. Zit je al op het voortgezet onderwijs, dan kunnen we dat gesprek ook met z’n tweetjes doen. Tussen contact leggen en het intakegesprek vul je samen met je ouder of verzorger een intakeformulier in. Misschien vind je het fijn om eerst nog wat meer informatie te hebben. Dan kun je kiezen voor een gratis kennismakingsgesprek.

Rommelige stapel potloden op een tafel
Coraline samen met een cliënt een bordspel aan het spelen in de praktijkruimte

Begeleiding en werkvormen

Na het intakegesprek stel ik een plan op. Als we er allemaal een goed gevoel bij hebben, starten we de begeleiding. Tijdens de begeleiding zoek ik naar dingen die goed bij jou aansluiten. Ik maak gebruik van verschillende werkvormen en manieren om met jouw hulpvraag aan de slag te gaan.

  • Boeken, verhalen en gedichten kunnen bij jou herkenning oproepen. Je ziet dan hoe anderen met een soortgelijke situatie omgaan.
  • Spelvormen of creatieve werkvormen zoals tekenen of zelf verhalen of gedichten schrijven kunnen helpen om je te uiten. We kunnen dan ontdekken wat je nodig hebt. Tekenen vind ik een hele fijne werkvorm. Je krijgt een beeld van wat in woorden soms moeilijk te zeggen is.
  • Lekker bewegen of ontspannen kan een manier zijn om dingen los te laten.

Lotgenotengroep

Er is ook de mogelijkheid om begeleiding te krijgen in een groepje. Het gaat dan om een groepje van maximaal 4 kinderen die eenzelfde probleem hebben als jij, of die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt. Zo kun je van elkaar leren en kun je elkaar helpen. Er wordt gestart met een korte intake en afgesloten met een evaluatie.

Evaluatie

Afhankelijk van waar jij mee zit, kijken we na ongeveer vier keer of de begeleiding jou helpt. Hoe gaat het dan met jou? Heb je nog meer begeleiding nodig? De antwoorden op deze vragen bepalen of we nog verder gaan met elkaar.

spellen die soms worden gebruikt worden in een sessie